StopSpillet kampanje i Danmark viser resultat

Spillemyndigheden i Danmark, har avslørt at hjelpelinjen for problemer med spillemottak mottok 722 samtaler i løpet av sitt første hele driftsår. 57% av menneskene som kalte “StopSpillet” erkjente at de hadde et spillproblem, eller hadde bekymring for oppførselen sin. Pårørende til personer som lider av spilleproblemer var ansvarlige for 39% av totale samtaler, mens de resterende 4% kom fra profesjonelle. Menn stod for 87% av samtalene som ble foretatt til StopSpillet.

Sammenlignet med andre typer avhengighet, er ikke tvangsspill umiddelbart synlig og kan være skjult i lang tid for omverdenen. Dette understreker behovet for en hjelpelinje som StopSpillet. Det tilbyr konfidensielle samtaler om et problem som kan assosieres med mye skyld og skam. Dette sier Linda Lomborg, divisjonssjef for StopSpillet.

Typer spilleadferd kartlagt

Når det gjelder den typen spill som forbrukerne var opptatt av vet vi mer. Av de 690 personene som ga videre denne informasjonen, oppga 67% nettgambling som deres primære problem. Til sammenligning var landbasert pengespill på kasinoer, spillkiosker og spillmaskiner bekymringskildene for 33%.StopSpillet kampanje i Danmark viser resultat

Spillere som kontaktet StopSpillet ble også spurt om alder da de først begynte å spille. Basert på svarene fra 326 forbrukere var rundt 47% under 18 år. Ytterligere 37% var mellom 18 og 25 år da de gamblet for første gang.

Hva skjer i Norge?

Nettbaserte spilloperatører i Norge har dannet en ny forening for å presse regjeringen til å revurdere sin restriktive pengepolitikk. Nettgamleoperatørene Betsson, ComeOn, GiG og Kindred Group kunngjorde dannelsen av Norsk Bransjeforening for Online Gambling (NBO). NBO blir ledet av Kindreds sjef for samfunnssaker Rolf Sims, og Carl Fredrik Stenstrøm, tidligere kommersiell direktør i Rikstoto, som generalsekretær. Den nye foreningen vil oppfordre Norges regjering til å forlate sin monopolistiske holdning til fordel for et liberalisert regime som gjør at internasjonalt lisensierte online spilloperatører kan søke om lokale lisenser. Stenstrøm bemerket at han hjalp til med å lede Rikstotos ansvarlige spillinitiativ. Han mener at slik innsats ikke er til stor nytte hvis de ignorerer det store segmentet av markedet som regjeringen ikke har kontroll over.